איך מכינים סבון טבעי

איך מכינים סבון טבעי

תהליך הכנת סבון טבעי הוא לא תהליך מסובך. יחד עם זה, הוא משלב עבודה עם חומרים שחייבים ללמוד איך לעבוד איתם כדי שהתהליך יצליח, יהיה בטיחותי ולא יגרום לנזקים.

הכנת סבון טבעי היא טכניקה עתיקה מאוד ויתכן כי במקרא נזכר שימוש בסבון: "תכבסי בנתר ותרבי לך בורית, נכתם עוונך" (ירמיהו, ב', כ"ב)

אז איך מתרחש התהליך? איך מכל החמאות והשמנים נוצר בסופו של דבר סבון?

כדי להכין סבון באופן כללי יש לערבב שמן ומים. דרושה תנועה פיזית של ערבוב וערבול שבמהלכה יווצר הסבון.

אבל איך מערבבים שמן ומים?

דרוש לשם כך שימוש בחומר שנקרא סודה קאוסטית. זהו בסיס חזק שמאפשר לשמן ולמים להתחבר. תוך כדי התהליך נוצר הסבון, הסודה קאוסטית מגיבה במלואה ומתנדפת ולשם כך  צריך לתת לסבון את זמן ההבשלה שלו – מספר שבועות.

רבים שואלים אותי האם חייבים להשתמש בסודה קאוסטית כדי להכין את הסבון והתשובה היא: כן!! אבל אין מה לדאוג. תוך כדי התהליך הסודה קאוסטית, שבעצם נמצאת בתוך כלי עם מים, מעורבבת ומגיבה עם הכלי שבו נמצאים השמנים ונוצר חומר חדש שהוא הסבון. הסודה קאוסטית מגיבה במלואה במהלך התהליך ולא נשארת בסבון ולכן חשובים 2 פרמטרים בהכנת הסבון:

1. כאשר בונים את המתכון חובה לחשב במדויק כמה סודה קאוסטית צריך לשים בו. החישוב הוא לפי סוגי השמנים שנשים והכמויות שלהם. החישוב חשוב מאוד כדי שבסוף התהליך לא תשאר סודה קאוסטית שלא הגיבה כי זה עלול לגרום ליובש בעור ולצריבה.

2. אחרי שמסיימים את הכנת הסבון ומוזגים אותו לתבניות יש להמתין 3-4 שבועות להבשלתו. בשבועות אלה שאריות הסודה קאוסטית מגיבים ומתנדפים עם המים.

וקצת יותר לעומק - תהליך הכנת הסבון מערב 2 פאזות:

פאזה שומנית ופאזה מימית.

אחרי שמערבבים את 2 הפאזות והסבון מתחיל להווצר מגיע שלב התוספות והריח.

הפאזה השומנית: יכולה להיות מורכבת מהמון שמנים וחמאות צמחיים טבעיים. לכל אחד יש את התכונות שלו שמשפיעות על איכות הסבון, ההקצפה, העמידות, הטיפוח והנקיון שיעניק לעור.

השמנים והחמאות שאני אוהבת להשתמש בהם: חמאת שיאה, שמן קוקוס, חמאת קקאו, שמן זית, שמן שקדים, שמן קלנדולה, שמן קיק. בכל סבון נלקחים בחשבון תכונות השמן הצמחי שאותו נוסיף ומה נרצה שיתן לסבון. אם נחפש סבון טבעי נוכל למצוא המון אפשרויות והרכבים ובסופו של דבר איכות הסבון הסופית תקבע בעיקר מהרכב ואיכות השמנים שנבחר. כמובן שעדיף לבחור שמנים וחמאות בכבישה קרה.

הפאזה המימית: מכילה מים ובסיס חזק עליו דיברנו = סודה קאוסטית.

הריח: כמובן שחלק חשוב מהסבון הוא הריח. כדי לשמור על איכות הסבון ועל עורנו וגופנו כדאי מאוד להשתמש בשמנים אתריים טהורים ולא בתמציות ריח סינטטיות. השמנים האתריים מופקים ע"י מיצוי טבעי של השמן הנמצא בתוך כל צמח. דרושות כמויות גדולות מאוד של צמח כדי להפיק ממנו את השמן האתרי האופייני ולכן מחירם גבוה כל כך. הטבע נותן לנו שפע של צמחים ריחניים שמהם ניתן להפיק את השמנים האתריים וכל צמח יתן לנו מתכונות הריפוי שלו הן באופן פיזי והן באופן רגשי. השילוב בין השמנים האתריים יתן לסבון את הריח המיוחד שלו ובעצם כל שמן אתרי יוסיף לסבון מתכונותיו. דרוש ידע בארומתרפיה כדי להבין מה יוסיף כל שמן אתרי אבל אפשר גם "רק" לאהוב את הריח.

תוספות: שלב זה הוא נחמד אבל לא חובה. ניתן להוסיף לסבון תוספות כמו פילינג, פרחים כתושים ובעצם ככל העולה על רוחנו – זאת כדי להפוך את הסבון ליותר מיוחד.

ובסופו של דבר כדאי לזכור שאיכות הסבון שלנו תהיה מושפעת מאיכות השמנים שאותם נבחר לשלב ומהשמנים האתריים שנכניס לתוכו.

שלכם, מירב

 
גודל טקסט:
א א א
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
?

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

ב Internet Explorer ובChrome ובגרסאות ישנות של Firefox: לחצו על מקש Alt ועל מקש המספר או האות על-פי הרשימה. ב Firefox 3 ומעלה: לחצו על המקשים Alt + Shift + המספר או האות.

S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
תמונה
סל קניות
התחבר 054-4959899
הרשמה למועדון חברים
אתר זה אינו נתמך על ידי הדפדפן שלך אנא הורד גוגל כרום